Potrebno:
4 žumanceta
4 belanceta
5 kašika šećera
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
džem
4 belanceta
5 kašika šećera
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
džem
Priprema patišpanja: (kore)
Umutite ručnom mutilicom žumance sa šećerom i vanilin šećerom u jednu posudu. U drugu posudu mikserom umututi čvrst sneg od belanaca i dodati ga žumancima,a zatim dodavati brašno mešajući ručno. Izliti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peče na 180 stepeni.oko 15 minuta.Čačkalicom možete proveriti da li je pečen patišpanj tako što ga bocnete i ako ostaje na čačkalici sadržaja potrebno je peći još koji minut.Kada je pečen izručiti patišpanj na krpu i odmah ga premažite džemom, može od kajsije, višnje, dunje, šipurka...Urolati ga pomoću krpe i ostaviti u frižider da odstoji oko sat i po vremena. Servirajte tako što ga sečete na kolutiće. Možete ga poslužiti sa svežim voćem. Vrlo je ukusan.
Umutite ručnom mutilicom žumance sa šećerom i vanilin šećerom u jednu posudu. U drugu posudu mikserom umututi čvrst sneg od belanaca i dodati ga žumancima,a zatim dodavati brašno mešajući ručno. Izliti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peče na 180 stepeni.oko 15 minuta.Čačkalicom možete proveriti da li je pečen patišpanj tako što ga bocnete i ako ostaje na čačkalici sadržaja potrebno je peći još koji minut.Kada je pečen izručiti patišpanj na krpu i odmah ga premažite džemom, može od kajsije, višnje, dunje, šipurka...Urolati ga pomoću krpe i ostaviti u frižider da odstoji oko sat i po vremena. Servirajte tako što ga sečete na kolutiće. Možete ga poslužiti sa svežim voćem. Vrlo je ukusan.
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: