Ova gibanica je fenomenalan način da utrošite višak starog hleba. Kao što znamo
hleb je grehota baciti, kako kažu naši stari. S toga evo jednostavnog načina da
pripremite odličan doručak za svoju porodicu. Moja deca vole ovu gibanicu i uvek
je rado spremam. Možete da pravite sa bilo kojom vrstom hleba, bilo belim ili integralnim...
Inače, Hvala mojoj strini na ovom receptu...
Potrebno je:
2 jaja
solja mleka
malo ulja
so po ukusu
3 velike kasike brasna (belog ili integralnog)
trecina vekne hleba
malo fete ili nekog drugog sira (Oko 100g)
Priprema:
Umutim 2 jaja, šolju mleka,brašno, so. Zatim u tu smesu umrvim feta sir i
dodam hleb iseckan na kockice i promešam. A ko je hleb dosta star, tj. tvrd ostaviti ga 20ak. minuta da se natopi smesom.
Tako pripremljenu izručim u podmazan pleh i pečem na 250 stepeni oko
dvadesetak min.
Napomena: Ukoliko pravite sa feta sirom vodite računa da ne presolite, pošto je feta poprilično slana.
Prijtno.
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: