Wednesday 17 August 2016

Gibanica od starog hleba


  Ova gibanica je fenomenalan način da utrošite višak starog hleba. Kao što znamo 
hleb je grehota baciti, kako kažu naši stari. S toga evo jednostavnog načina da 
pripremite odličan doručak za svoju porodicu. Moja deca vole ovu gibanicu i uvek
je rado spremam. Možete da pravite sa bilo kojom vrstom hleba, bilo belim ili integralnim...
Inače, Hvala mojoj strini na ovom receptu...

Potrebno je:


2 jaja
solja mleka
malo ulja 
so po ukusu
3 velike kasike brasna (belog ili integralnog)
trecina vekne hleba 
malo fete ili nekog drugog sira (Oko 100g)



Priprema:

Umutim 2 jaja, šolju mleka,brašno, so. Zatim u tu smesu umrvim feta sir i 
dodam hleb iseckan na kockice i promešam. A ko je hleb dosta star, tj. tvrd ostaviti ga 20ak. minuta da se natopi smesom.


Tako pripremljenu  izručim u podmazan pleh i pečem na 250 stepeni oko 
dvadesetak min.
Napomena: Ukoliko pravite sa feta sirom vodite računa da ne presolite, pošto je feta poprilično slana.
Prijtno.


No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: