Saturday, 13 August 2016

Ravioli

Potrebno za fil:
150g mlevenog junećeg mesa 150g
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 kašike običnog ulja
Potrebno za testo:
oko 300g brašna
2 jaja
voda
Potrebno za sos:
so, biber, origano
1 mala tikvica
200ml pavlake za kuvanje
2 kašike maslinovog ulja
parmezan
Priprema:
Na ulju izdinstam prvo crni i beli luk,a zatim dodam mleveno meso, da se dinstaju
zajedno,meso će prvo da pusti sok, a zatim će taj sok da ispari i meso će početi da dobija braon boju i da se lepi za tiganj.
Tada meso skidam sa vatre i vadim iz tiganju da se ohladi kako bi filovala raviole. Raviole sam umesila sa 2 jaja, 1dl vode i brašnom. Umute se prvo jaja i voda, a zatim dodajem brašna koliko je potrebno, da dobijem smesu dovoljne tvroće kojom mogu, da oblikujem raviole, a opet vodim računa da ne budu previše tvrde.
Kada smo napravili testo, razvučemo oklagijom na sto, debljine oko 5mm,sečemo na kocke i filujemo tako što, nakon što nafilujemo jednu kocku sa pola kašičice dinstanog mesa, drugom kockom testa preklopimo i pritisnemo ivice da se zatvore, kako se ne bi tokom kuvanja otvorile. raviole proces
Tako pripremljene raviole ubciti u kipuću vodu da se malo obare oko 2 minuta.
Sos pripremamo tako što na 2 kašičice maslinovog ulja izdinstamo jednu manju mlevenu tikvicu, dodamo pavlaku za kuvanje, so, origano, biber i parmezan po ukusu. Zatim u sos ubacimo oceđene, prokuvane raviole i kuvamo još 5 minuta, na laganoj temperaturi.raviole cedjenje
Domaće raviole su spremne, prijatno.raviolle

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: