Friday 5 August 2016

Sataraš

Potrebno:
1 veći crveni luk
2 paprike
2 paradajza
2 čena belog luka
pola kašike masti
so, biber
pola kašike griza
pola kašičice mlevene slatke paprike
prstohvat šećera
1 jaje
voda

Priprema:
Naseći luk krupnije po dužini i staviti da se dinsta na masti, zajedno sa seckanom paprikom. Dodati griz, mlevenu papriku,biber,šećer i mešati. Kada počne da se lepi za dno tiganja doliti oko 1dl vode. Kada voda ispari dodati naseckan paradjaz,beli luk i još pola dl vode. Kada paradajz omekša dodati jedno jaje i posoliti i sataraš je spreman. Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan. Reč sataraš je došla iz mađarskog jezika (mađ. szataras). Takođe se zove još i bećarac ili bećar-paprikaš. Prijatno.

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: