6 paprika babura
4 krompira
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
2 paradajza
pola šolje pirinča
so, biber,
kašika vegete ili začin c
malo peršuna
kašičica šećera
Za zapršku:
kašičica mlevene slatke paprike
2 kašike brašna
ulje
Priprema:
Prvo pripremim smesu kojom filujem paprike tako što oljuštim i izrendam u jednu činiju krompir, šargarepu,luk beli i crveni i paradajz.
Prilikom rendanja paradjza bacite suvišan deo kore oko peteljke koji vam ostane na ruci. Dodam so, biber, začinc, seckan peršun i pirinač. šećer dodajem kasnije...
Zatim izdubim paprike i očistim malo od semenki, napunim ih smesom od povrća. U tiganju sa malo ulja i šećera propržim paprike kako bi se zrna šećera karamelizovala i zalepila na koru paprike.
Zatim paprike prebacim u tepsiju, nalijem dve 3 dl vode i stavim da se peku u rerni na 250 stepeni. Tepsiju prekrijem aluminijumskom folijom.
Treba da se peče oko sat vremena, zatim skinem foliju i zalijem paprike zaprškom.
Zapršku pripremam tako što na malo ulja ili masti propržim brašno, mlevenu slatku papriku i dodam pola dl vode mešajući kako se ne bi napravile grudvice. Ostavim paprike da se zapeku još nekih 15 minuta i lagani letnji ručak je spreman. Inače ovo jelo se prelepo slaže uz neki feta sir ili
kašiku kiselog mleka, pa prijatno.
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: