Potrebno: brancin ili orada
so i biber
limun
beli luk
maslinovo ulje
ruzmanin
so i biber
limun
beli luk
maslinovo ulje
ruzmanin
Priprema:
Riba se dobro očisti ( Prvo se dobro sastruže krljušt, raseče se po stomaku od glave po dužini da joj izvadite iznutrice i škrge, zatim oprati ribu) Nakon toga ribu negde okačiti da se ocedi barem sat vremena kako se ne bi lepila za roštilj.
Kada se riba ocedi iznutra i spolja je prvo nauljiti, dodati so, malo bibera, seckanog belog luka, ruzmarina i ubaciti po jedan kolut limuna.
Ribu peci oko 10 do 15 minuta sa svake strane na roštilju. Kad je pečena servirati je sa limunom ili nekim prilogom po izboru. Vino je obavezno,
Kada se riba ocedi iznutra i spolja je prvo nauljiti, dodati so, malo bibera, seckanog belog luka, ruzmarina i ubaciti po jedan kolut limuna.
Ribu peci oko 10 do 15 minuta sa svake strane na roštilju. Kad je pečena servirati je sa limunom ili nekim prilogom po izboru. Vino je obavezno,
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: