Wednesday 27 July 2016

Tajina mućkalica

Potrebno:
350 gr. svinjskog mesa
3 velike žute babure
2 veća paradajza
1 mala tikvica
1 veliki crni luk
kašicica senfa
so
biber
2 lovorova lista
2 dl vode

Priprema:

Iseckati sveže meso, staviti u tiganj da se dobro iprži na malo vrelog ulja, dodati senf, biber,so. Kada se meso dobro isprži izručiti ga u podmazan pleh ili vatlostalnu posudu. U tiganj u kojem ste pržili meso staviti prvo krupnije iseckan luk da se dinsta, dodavati po malo vode da ne zagori, zatim dodati iseckane paprike, posle 3 minuta tikvicu iseckanu na kockice i posle još tri minuta iseckan paradajz i dva lista lovora...
Sve to kratko dinstati još oko 5 minuta i dodati so. Izručite dinstano povrće preko mesa u pleh i zalite čašom vode. Stavite pleh u zagrejanu rernu, na 250 stepeni da se lepo ukrčka još oko 45 minuta! Uživajte u osvežavajućoj, letnjoj, ukusnoj, tajinoj mućkalici! Prijatno!

2 comments:

Komentarišite, pitajte: