Potrebno:
Pileći file oko 350g
Hamburška slanina isečena po dužni
oko 100g kačkavalja
1 mala tikvica
1 čen belog luka
so, biber
origano
kašika slatke mlevene paprike
200 ml neutralne pavlake
ulje
Priprema:
Pileći file iseci po dužini na šnicle i istanjti tučkom za meso. Zatim posoliti, staviti komadić kačkavalja i umotati kačkavalj mesom, a zatim i slajdove slanine umotati oko mesa. Jednu kašiku paprike, malo bibera, origano i so izmešati u jednom tanjiru i u tako pripremljene začine umočiti sa obe strane rolovanu piletinu.
Prilog sa tikvicama pripremate vrlo kratko.
U zagrejano ulje dodate izrendanu mladu tikvicu ili samo koru tikvie ukoliko se radi o starijoj tikvici. Dodajte jedan izrendan čen belog luka i promešajte. Dinstajte da tikvica omekša, dodajte neutralnu pavlaku i prstohvat soli. Servirajte meso preko priloga! Možete dodati kao prilog pečeni krompir i grilovan paradajz.
Prijano.
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: