Sunday 7 August 2016

Rolovana piletina sa prilogom od tikvica

 Potrebno:
 Pileći file oko 350g
 Hamburška slanina isečena po dužni
 oko 100g kačkavalja
 1 mala tikvica
 1 čen belog luka
 so, biber
 origano
 kašika slatke mlevene paprike
 200 ml neutralne pavlake
 ulje

  Priprema:

 Pileći file iseci po dužini na šnicle i istanjti tučkom za meso. Zatim posoliti, staviti komadić    kačkavalja i umotati kačkavalj  mesom, a zatim i slajdove slanine umotati oko mesa. Jednu kašiku  paprike, malo bibera, origano i so izmešati u jednom tanjiru i u tako pripremljene začine umočiti sa  obe strane rolovanu piletinu.



Tako pripremljeno stavite na zagrejan tiganj sa malo ulja, da pržite. Koristite hvataljku za meso prilikom prženja. Morate biti prisutni sve vreme za tiganjom i okretati meso, kako bi se lepo ispržilo.Potrebnop je oko 15 minuta da se meso isprži.

Prilog sa tikvicama pripremate vrlo kratko.
U zagrejano ulje dodate izrendanu mladu tikvicu ili samo koru tikvie ukoliko se radi o starijoj tikvici. Dodajte jedan izrendan čen belog luka i promešajte. Dinstajte da tikvica omekša, dodajte neutralnu pavlaku  i prstohvat soli. Servirajte meso preko priloga! Možete dodati kao prilog pečeni krompir i grilovan paradajz.
Prijano.


No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: