Potrebno:
200ml biljnog slaga
dl vode
šolja šećera
1,5 dl ulja
5 dl brašna
200g mlevenog maka
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
Za glazuru je potrebno:
100g cokolade
50gr. margarina
Umutiti biljni šlag, šećer sa vanilinim šećerom, ulje, brasno i prasak za pecivo sve u jednu posudu.
Dobro to sve umutiti ručno ili mikserom pa dodati mak.
Peći u plehu obloženim papirom za pečenje na 200 stepeni. Pre nego sto stavimo da se peče zagrejati rernu. Kada je gotov izvaditi ga da se ohladi.
Kada se kolač ohladi preliti glazurom od čokolade koju pripremam na sledeci nacin:
Na tihoj vatri u šerpici izlomim čokoladu i dodam iseckan margarin i mešam dok se potpuno ne otopi.
Kada smo ohlađen kolač prelili glazurom ostavimo da se čokolada prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim odložiti u frižider par sati da se dobro stegne.
Napomena:
Ukoliko vam se dopada, da sloj čokolade bude hrskav i tvrd, kao kada kupite čokoladu. Uradite topljenje čokolade kao sto je navedeno u receptu, nikako dodavajuci vodu ili ulje.
Ukoliko zelite da ćokolada bude kremasta tj. da se po malo lepi za prstice sipajte pola dl vode ili ulja.
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: