Wednesday 3 August 2016

Patlidžan salata

Sastojci:
3 patlidžana srednje veličine (oko 800g.)
4 čena belog luka
 malo peršuna
 suncokretovo ulje
 kašika maslinovog ulja
 kašika sirćeta
 pola kašičice soli

   Priprema:
  Oprati patlidžan i iseći na kolutiće, poredjati ih na rešetku od roštilja  i pritisnuti odozgo nekčim         teškim da puste sok oko pola sata. Tako će patlidžan izgubiti gorčinu.

   Kada se ocedi,ispržiti ga na ulju sa obe strane.Ispržene kolutiće odlagati u neku veću cediljku.


 Kada završite prženje u jednu činijiu dodajte iseckani beli luk, sitno seckani  peršun,so,sirće,maslinovo ulje i prženi patlidžan i sve izmešajte. Salata je spremna! Ovu salatu  možete držati u frižderu i priprematije i dan ranije za neku priliku. Sigurna sam da ćete uživati u  njenom ukusu. Prijatno!

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: