3 patlidžana srednje veličine (oko 800g.)
4 čena belog luka
malo peršuna
suncokretovo ulje
kašika maslinovog ulja
kašika sirćeta
pola kašičice soli
Oprati patlidžan i iseći na kolutiće, poredjati ih na rešetku od roštilja i pritisnuti odozgo nekčim teškim da puste sok oko pola
sata. Tako će patlidžan izgubiti gorčinu.
Kada se ocedi,ispržiti ga na ulju sa obe strane.Ispržene kolutiće odlagati u neku veću cediljku.
Kada završite prženje u jednu činijiu dodajte iseckani beli luk, sitno seckani peršun,so,sirće,maslinovo ulje i prženi patlidžan i sve izmešajte. Salata je spremna! Ovu salatu možete držati u frižderu i priprematije i dan ranije za neku priliku. Sigurna sam da ćete uživati u njenom ukusu. Prijatno!
Kada se ocedi,ispržiti ga na ulju sa obe strane.Ispržene kolutiće odlagati u neku veću cediljku.
Kada završite prženje u jednu činijiu dodajte iseckani beli luk, sitno seckani peršun,so,sirće,maslinovo ulje i prženi patlidžan i sve izmešajte. Salata je spremna! Ovu salatu možete držati u frižderu i priprematije i dan ranije za neku priliku. Sigurna sam da ćete uživati u njenom ukusu. Prijatno!
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: