Wednesday, 17 August 2016

Hrskava piletina i povrće


 Potrebno:


 pileće belo meso oko 500g
 1 jaje
 na vrh kašičice prasak za pecivo
 kašičica soli
 3 kašike kukuruzne palente
 2 kašike susama


Za grilovano povrce potrebno:

pola tikvice
1 mali ljubičasti luk
svez persun
2 paradajza
1 sargarepa
1 čen belog luka
ruzmarin
origano
so


Priprema:

Prvo piletinu isečem na štapiće i stavim da se isprži na vrlo malo ulja. Potrebno je oko 10ak. minuta da ona bude lepo pečena.


Umutimo jaja sa kukuruznom palentom,praškom za pecivo,susamom i dodamo soli. U tu smesu uvaljamo prethodno ispečenu piletinu. Zatim u tiganj u kojem sam pržila meso, dodam još malo ulja i pržim tako uvaljane štapiće piletine još nekih 2 ili tri minuta da se napravi hrskava korica.


Pripremljeno  povrće grilujem. Najbolji efekat dobijam na tiganju kojem nije potrebno ulje. Tada povrće bude hrskavo. Povrće iseckajte po vašoj želji. Ja na primer pravim listiće od šargarepe pomoću seckalice za kupus. Možete jednostavno iseckati sve na štapiće ili kockice, po želji...
Prvo stavim luk beli i crni, pa tikvicu i šargarepu, zatim paradajz, dodam malo svežeg ruzmarina, peršuna i posolim. Potrebno je oko 15 minuta najviše, da se povrće pripremi. Ono ustvari treba da bude polupresno i hrskavo.


Od priloga možete pripremiti krompir ili pirinač. Ako volite ljuto dodajte čili sos ili seckane sveže ljute paprike i lagani letnji, hrskav ručak je spreman, nadam se da će vam se dopasti i da ćete ga rado pripremati.








No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: