Za ovo jelo vam je potrebno oko 25 minuta za pripremu.
Rižoto je jelo mediteranske kuhinje, nastalo u Španiji. Takođe je zastupljeno
i u kineskoj tradicionalnoj kuhinji.
Porebno za dvoje:
250g pilećeg svežeg mesa
1 mala tikvica
1 manji crni luk
1 čen belog luka
šolja pirinča (oko 150g)
kašika pavlake
malo parmezana
so,biber
ulje
voda
Priprema:
Na malo ulja u tiganju ispržiti piletinu i tikvice, pa ih izvaditi na tanjir.
U isti tiganj doliti još malo ulja, staviti seckan crni luk,beli luk i ubaciti pirinač,da se malo proprži, dodati so, biber i origano po ukusu, kada pirinač počne da dobija boju, doliti čašu i po čaše vode i kuvati otklpljeno, dok pirinač postane mekan oko 20 minuta,na umerenoj temperaturi. U zavisnosti od pirinča po potrebi dolivati po malo vode. Rižoto je kuvan kada je pirinač mekan, a voda je isparila. Tada u pirinač dodati kašiku pavlake, parmezani i prethodno ispržene tikvice i meso. Prijatno.
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: