Monday 8 August 2016

Rižoto




 Za ovo jelo vam je potrebno oko 25 minuta za pripremu.
 Rižoto je jelo mediteranske kuhinje, nastalo u Španiji. Takođe je zastupljeno
 i u kineskoj tradicionalnoj kuhinji.

Porebno za dvoje:

250g pilećeg svežeg mesa
1 mala tikvica
1 manji crni luk
1 čen belog luka
šolja pirinča (oko 150g)
kašika pavlake
malo parmezana
so,biber
ulje
voda

Priprema:

Na malo ulja u tiganju ispržiti piletinu i tikvice, pa ih izvaditi na tanjir.
U isti tiganj doliti još malo ulja, staviti seckan crni luk,beli luk i ubaciti pirinač,da se malo proprži, dodati so, biber i origano po ukusu, kada  pirinač počne da dobija boju, doliti čašu i po čaše vode i kuvati otklpljeno, dok pirinač postane mekan oko 20 minuta,na umerenoj temperaturi. U zavisnosti od pirinča po potrebi dolivati po malo vode. Rižoto je kuvan kada je pirinač mekan, a voda je isparila. Tada u pirinač dodati kašiku pavlake, parmezani  i prethodno ispržene tikvice i meso.  Prijatno.

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: