Ko bi reko kakvog zeta imam :) Nećemo ga menjati !
Za tri porcije Potrebno je:
Oko 350g pilecih grudi isečenih na šnicle
3 parčeta hleba iseckanog na kockice
oko 150 seckane slaninice ili suvog vrata, pršute
1 iceberg salata ili obična zelena
so,
biber
vegeta
ulje
malo putera
Malo nekog sira ( Parmezan ili kačkavalj)
Za dresing potrebno je:
čen belog luka
kašika senfa
1 žumance
so
biber
2 kašike ulja
Priprema:
Prvo operemo salatu i odložimo da se ocedi.
Dresing pripremamo pre prženja mesa, tako što narendam jedan čen belog luka, dodam senf, žumance,so, biber i to promešam.
Zatim dodajem polako ulje ( Tanka linija) sve vreme mešajući mutilicom ili mikserom kako bi se preliv zgusnuo.
Zatim, na malo ulja pržim kratko slaninica ili suvo meso u tiganju u kojem ću pržiti posle meso, pa i hleb.
Nakon što sam izvadila slaninicu tu pržim šnicle belog mesa. Pržim tako da bude pečeno sa obe strane, posolim, dodam malo bibera i kroz prste malo vegete.
Kada je meso gotovo vadim ga i tu ubacim hleb iseckan na kockice i pržim dok ne postanu hrskavi i rumeni komadici , po potrebi dodajući ulje ili malo putera. Tako da će hleb pokupiti šmek slaninice i mesa.
Nakon što smo sve pripremili pržene šnicle iseckamo na štapiće, pa u tanir redjam salatu, meso, hleb, suvo, malo sira izrendam (moze parmezan ili neki kačkavalj) i prelijem dresingom odozgo. Prijatno!
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: