Thursday 17 November 2016

Zetova Cezar salata



Kao prvo moram da kažem, da je ovo najlepša Cezar salata na svetu koju sam ja probal, a recept je potekao od mog dragog zeta.
Ko bi reko kakvog zeta imam :) Nećemo ga menjati !


Za tri porcije Potrebno je:

Oko 350g pilecih grudi isečenih na šnicle
3 parčeta hleba iseckanog na kockice
oko 150 seckane slaninice ili suvog vrata, pršute
1 iceberg salata ili obična zelena
so,
biber
vegeta
ulje 
malo putera
Malo nekog sira ( Parmezan ili kačkavalj)

Za dresing potrebno je:

čen belog luka
kašika senfa
1 žumance
so
biber
2 kašike ulja


 Priprema:

Prvo operemo salatu i odložimo da se ocedi.

Dresing pripremamo pre prženja mesa, tako što narendam jedan čen belog luka, dodam senf, žumance,so, biber i to promešam.
Zatim dodajem polako ulje ( Tanka linija) sve vreme mešajući mutilicom ili mikserom kako bi se preliv zgusnuo.


Zatim, na malo ulja pržim kratko slaninica ili suvo meso u tiganju u kojem ću pržiti posle meso, pa i hleb.
Nakon što sam izvadila slaninicu tu pržim šnicle belog mesa. Pržim tako da bude pečeno sa obe strane, posolim, dodam malo bibera i kroz prste malo vegete.

Kada je meso gotovo vadim ga i tu ubacim hleb iseckan na kockice i pržim dok ne postanu hrskavi i rumeni komadici , po potrebi dodajući ulje ili malo putera. Tako da će hleb pokupiti  šmek slaninice i mesa.

Nakon što smo sve pripremili pržene šnicle iseckamo na štapiće, pa u tanir redjam salatu, meso, hleb, suvo, malo sira izrendam (moze parmezan ili neki kačkavalj) i prelijem dresingom odozgo. Prijatno!


No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: