Monday 8 August 2016

Rižoto u sosu od paradajza


   Potrebno:


     150g svežeg pilećeg mesa
     100g šampinjina       
     1 šargarepa seckanu na štapiće
     1 crni luk
     2 sveža paradajza
     1 šolja pirinča
      pola šolje tomatino sosa
      origano
      kašičica senfa
      so, biber
      prstohvat šećera
      voda

          Priprema:

    -Seckan luk stavim  da se prži sa mesom na malo ulja, kada meso počne da dobija boju
    dodajem senf, seckanu šargarepu i šampinjone, so i biber po ukusu i kratko prodinstam
    -Zatim dodajem pirinač i seckani svež paradajz i dinstam još malo mešajući.

-Kada ispari sok od pečuraka i pirinač počne da se lepi za podlogu, dodajem šolju ipo vode i ostavim da kuva, otklopljeno kako bi pirinač omekšao oko 20 minuta,na umerenoj temperaturi. U zavisnosti od pirinča po potrebi dolijem po malo vode. Rižoto je kuvan kada je pirinač mekan, a voda je isparila.
-Tada u rižoto dodajem paradajz sos, prstohvat šećera i origano. Isključim  ringlu, ali ostavim još 5 minuta da se malo ukrčka, kako bi pirinač upijo sos.
Napomena: Prstohvat šećera dodajem kako bi neutralisala kiselost paradajza. Prijatno



No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: