Potrebno:
150g svežeg pilećeg mesa
100g šampinjina
100g šampinjina
1 šargarepa seckanu na štapiće
1 crni luk
2 sveža paradajza
1 šolja pirinča
pola šolje tomatino sosa
origano
kašičica senfa
so, biber
prstohvat šećera
voda
-Seckan luk stavim da se prži sa mesom na malo ulja, kada meso počne da dobija boju
dodajem senf, seckanu šargarepu i šampinjone, so i biber po ukusu i kratko prodinstam
-Zatim dodajem pirinač i seckani svež paradajz i dinstam još malo mešajući.
-Kada ispari sok od pečuraka i pirinač počne da se lepi za podlogu, dodajem šolju ipo vode i ostavim da kuva, otklopljeno kako bi pirinač omekšao oko 20 minuta,na umerenoj temperaturi. U zavisnosti od pirinča po potrebi dolijem po malo vode. Rižoto je kuvan kada je pirinač mekan, a voda je isparila.
-Tada u rižoto dodajem paradajz sos, prstohvat šećera i origano. Isključim ringlu, ali ostavim još 5 minuta da se malo ukrčka, kako bi pirinač upijo sos.
Napomena: Prstohvat šećera dodajem kako bi neutralisala kiselost paradajza. Prijatno
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: