Sunday 7 August 2016

Čoko kolač

Potrebno za piškotu:
500ml jogurta
100g šećera
350g brašna
1 prašak za pecivo
1dl ulja
3 kašike kakao praha
2 velike kašike džema od kajsija ili šljiva

Potrebno za fil:
8 kašika mleka
6 kašika šećera
100g margarina
100g čokolade
seckani pečeni lešnici
Priprema:
Izmešati ručnom mutilicom sve sastojke za piškotu i staviti u pleh obložen papirom za pečenje
u u zagrejanu rernu da se peče oko 15 minuta. Piškota je pečena kada ne ostaju tragovi smese na
čačkalici nakon što probodete piškotu. U šerpi na pari istopite sve sastojke potrebne za fil. Zatim vrelim filom prelijemo pečenu piškotu koju smo prethodno izbockali viljuškom. Nakon što to uradite pospite po kolaču seckane pečene lešnike kako bi se zalepili za glazuru. Kolač možete preliti malo i sirupom od jagode ili kupine. Ostavite da se ohladi i spremno je za serviranje.
Napomene:
Lešnik možete izmrviti, nakon što ga prethodno zapečete u tiganju, tako što ga prekrijete krpom
i izlupate tučkom za meso. Ako želite sirup,dobija  se tako što skuvate šaku jagoda sa malo šećera.

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: