Za ove ukusne krofne od heljdinog brašna je
Potrebno:
oko 200g pšeničnog belog brašna
oko 200g heljdinog brašna
pola kesice suvog kvasca
rendana kora od jednog limuna
kašika šećera
pola kašike soli
1 belance
2dl jogurta
2 dl vode
1 prašak za pecivo
Priprema:
Staviti kvasac u 2 dl. mlake vode sa šećerom.
U vangli pomešati belo i heljdino brašno sa praškom za pecivo, soli i rendanom korom limuna , zatim napraviti na sredini vangle rupu u kojoj umutimo belance, jogurt i dodamo smesu sa kvascem. Zatim sve umutimo prvo kašikom , a onda i ručno pa ostavimo testo da odmori i nadođe nekih sat ipo vremena.
Nakon tog vremena izručimo testo na sto, gde oklagijom oblikujemo ravnu površinu od testa debljine 1 cm. Po potrebi dodati još brašna kako se testo ne bi lepilo za sto i oklagiju.
Kao kalup koristimo čašu kojom vadimo oblikovane krofne, koje kada izvadimo ostavimo još nekih pola sata pre prženja kako bi testo odmorilo.
Pržimo na vrelom ulju ili masti da dobiju boju i krofne su spremne. Nakon prženja ja ih presečem na pola i nafilujem džemom ili medom.
Za ove ukusne krofne od heljdinog brašna je
Potrebno:
oko 200g heljdinog brašna
pola kesice suvog kvasca
rendana kora od jednog limuna
kašika šećera
pola kašike soli
1 belance
2dl jogurta
2 dl vode
1 prašak za pecivo
Staviti kvasac u 2 dl. mlake vode sa šećerom.
U vangli pomešati belo i heljdino brašno sa praškom za pecivo, soli i rendanom korom limuna , zatim napraviti na sredini vangle rupu u kojoj umutimo belance, jogurt i dodamo smesu sa kvascem. Zatim sve umutimo prvo kašikom , a onda i ručno pa ostavimo testo da odmori i nadođe nekih sat ipo vremena.
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: