Monday, 15 August 2016

Krofne od heljdinog brašna




krofne
Za ove ukusne krofne od heljdinog brašna je
Potrebno:
oko 200g pšeničnog belog brašna
oko 200g heljdinog brašna
pola kesice suvog kvasca
rendana kora od jednog limuna
kašika šećera
pola kašike soli
1 belance
2dl jogurta
2 dl vode
1 prašak za pecivo

Priprema:
Staviti kvasac u 2 dl. mlake vode sa šećerom.
U vangli  pomešati belo i heljdino brašno sa praškom za pecivo, soli i rendanom  korom limuna , zatim napraviti na sredini  vangle  rupu u kojoj umutimo belance, jogurt  i dodamo  smesu sa kvascem. Zatim sve umutimo prvo kašikom , a onda i ručno  pa ostavimo testo da odmori i nadođe nekih sat ipo vremena.
13924873_776928242447784_6162179410933132144_n
Nakon tog vremena izručimo testo  na sto, gde oklagijom oblikujemo ravnu površinu od testa debljine 1 cm. Po potrebi dodati još brašna kako se testo ne bi lepilo za sto i oklagiju.13895506_776928259114449_8940327171378936339_n
Kao kalup koristimo čašu kojom vadimo oblikovane krofne, koje kada izvadimo  ostavimo još nekih pola sata pre prženja kako bi testo odmorilo.13901358_776928219114453_1895305634854126164_n
Pržimo na vrelom ulju ili masti da dobiju boju i krofne su spremne. Nakon prženja ja ih presečem na pola i nafilujem džemom ili medom.
14040034_776928099114465_6389657655429038530_n



No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: