Saturday, 13 August 2016

Špagete bolonjeze

13925252_776852792455329_5882182186489971908_n

Potrebno:
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
500g paradajz sosa
oko 50g seckane slaninice
malo svežeg ruzmarina
1 veći svež paradajz
origano
pola kašičice soli
na vrh kašičice bibera
kašičica senfa
500g špageta

Priprema:
Luk iseckati i staviti da se dinsta na ulju sa seckanom slaninicom. Kada se slaninica sa
lukom kratko isprži tj.dobije boju ubaciti meso. Dinstati meso da pusti sok i dodati
kašičicu senfa,so, biber,svež ruzmarin i sitno seckani svež paradajz. Mešati meso još koji minut, da se lepo uprži,13939341_776852842455324_3423575773072915666_n

pa dodati paradajz sos i origano. Krčkati na umerenoj temperaturi još nekih 20 minuta.
14034793_776852819121993_1375554266228412767_n
Za to vreme pripremite špagete. Moj favorit što se tiče špageta su ultimativne kplus, koštaju oko 120 din.
Uglavnom se kupuju u ideji jer je to njihova trgovačka marka. Inače na poledjini piše da su poreklom italijanske.
Špagete pripremate,tako što ćete ih staviti u kipuću vodu u koju ste sipali malo ulja i soli, da se skuvaju 5 min.
Procedite špagete i servirajte. Možete da dekorišite tanjir sveže začinskim biljem. Prijatno.

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: