Potrebno za dve osobe:
2 pileća batak i 2 krilca
1 crni luk
2 šargarepe
šolja pirinča
ulje,so, biber
voda
Priprema:
Staviti u litar vode da se kuva supa sa batacima i krilcima,dodati so i biber po ukusu i ostaviti da kuva oko sat vremena.Treba da dobijemo oko pola litre kuvane supe. Izdinstati na ulju seckanu šargarepu i luk, kada se malo prodinsta izmešati sa šoljom pirinča. Kada je meso skuvano, izvaditi ga u pleh za pečenje, dodate preko njega dinstanu šargarepu sa lukom i pirinčem, zatim sve naliti supom tj.vodom u kojoj se kuvalo meso. Staviti u rernu pleh prekriven aluminijumskom folijom da se krčka još oko sat vremena na 200 stepeni. Nakon toga pilav je gotov za serviranje. Možete ga posuti seckanim peršunom. Prijatno .
2 pileća batak i 2 krilca
1 crni luk
2 šargarepe
šolja pirinča
ulje,so, biber
voda
Priprema:
Staviti u litar vode da se kuva supa sa batacima i krilcima,dodati so i biber po ukusu i ostaviti da kuva oko sat vremena.Treba da dobijemo oko pola litre kuvane supe. Izdinstati na ulju seckanu šargarepu i luk, kada se malo prodinsta izmešati sa šoljom pirinča. Kada je meso skuvano, izvaditi ga u pleh za pečenje, dodate preko njega dinstanu šargarepu sa lukom i pirinčem, zatim sve naliti supom tj.vodom u kojoj se kuvalo meso. Staviti u rernu pleh prekriven aluminijumskom folijom da se krčka još oko sat vremena na 200 stepeni. Nakon toga pilav je gotov za serviranje. Možete ga posuti seckanim peršunom. Prijatno .
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: