Potrebno za testo:
Oko 300gr. brašna
pola kvasca
kašičica soli i kašičica šećera
Pola dl. ulja (oko 5 kašika ulja)
voda
Za nadev:
250g. spanaća
200g feta sira
1 jaje
pola dl. ulja
origano
malo sveže majčine dušice
3 kašike paradajz sosa
1 čen belog luka
1/4 male glavice crnog luka
100 grama trapista
Priprema:
Staviti kvasac u 2dl. mlake vode, dodati šećer i otprilike dve šake brašna. Umutiti kao za palačinke tečno i ostaviti da nadodje kvasac oko 15 minuta u nekoj manjoj posudi.
U veći sud ste pripremili ostatak brašna i tu u sredinu dodajete kvasac nakon što nadodje i ulje.
Umesite prvo malo kašikom, zatim rukama pa prebacite na radnu ravnu površinu. Testo ne treba da bude ni previše mekano i ni previše tvrdo, bitno je da se ne lepi za mesto gde oblikujete krug oklagijom, a ako se lepi dodajte malo brašna. Testo oblikujte da debljina bude oko 5mm.
Spanać malo obarite u ključaloj vodi,procedite i iseckajte. Umutite 1 jaje, sir, ulje,origano i pripremljen spanac.Podlogu od testa prvo premažite sa 3 kašike paradajz sosa, zatim dodajte po površini nadev od spanaća i sira i pospite malo iseckanog belog, crnog luka i koji listić majčine dušice.
Stavite u dobro zagrejanu rernu na 270 stepeni. Potrebno oko 15 min. da se pica dobro ispeče.
Pred kraj dodajte malo trapista ili kačkavalja, a možete i preko nadeva, pre nego što stavite picu da se peče, poređati malo slanine. Nije potrebno dodavati so, jer je feta već slana,ukoliko koristite mladi ili sitan sir dodajte so u nadev po ukusu. Prijatno
Oko 300gr. brašna
pola kvasca
kašičica soli i kašičica šećera
Pola dl. ulja (oko 5 kašika ulja)
voda
Za nadev:
250g. spanaća
200g feta sira
1 jaje
pola dl. ulja
origano
malo sveže majčine dušice
3 kašike paradajz sosa
1 čen belog luka
1/4 male glavice crnog luka
100 grama trapista
Priprema:
Staviti kvasac u 2dl. mlake vode, dodati šećer i otprilike dve šake brašna. Umutiti kao za palačinke tečno i ostaviti da nadodje kvasac oko 15 minuta u nekoj manjoj posudi.
U veći sud ste pripremili ostatak brašna i tu u sredinu dodajete kvasac nakon što nadodje i ulje.
Umesite prvo malo kašikom, zatim rukama pa prebacite na radnu ravnu površinu. Testo ne treba da bude ni previše mekano i ni previše tvrdo, bitno je da se ne lepi za mesto gde oblikujete krug oklagijom, a ako se lepi dodajte malo brašna. Testo oblikujte da debljina bude oko 5mm.
Spanać malo obarite u ključaloj vodi,procedite i iseckajte. Umutite 1 jaje, sir, ulje,origano i pripremljen spanac.Podlogu od testa prvo premažite sa 3 kašike paradajz sosa, zatim dodajte po površini nadev od spanaća i sira i pospite malo iseckanog belog, crnog luka i koji listić majčine dušice.
Stavite u dobro zagrejanu rernu na 270 stepeni. Potrebno oko 15 min. da se pica dobro ispeče.
Pred kraj dodajte malo trapista ili kačkavalja, a možete i preko nadeva, pre nego što stavite picu da se peče, poređati malo slanine. Nije potrebno dodavati so, jer je feta već slana,ukoliko koristite mladi ili sitan sir dodajte so u nadev po ukusu. Prijatno
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: