Sunday 31 July 2016

Tajina pizza


Potrebno za testo:


Oko 300gr. brašna
pola kvasca
kašičica soli i kašičica šećera
Pola dl. ulja (oko 5 kašika ulja)
voda


 Priprema:


Staviti kvasac u 2dl. mlake vode, dodati šećer i otprilike dve šake brašna. Umutiti kao za palačinke tečno i ostaviti da nadodje kvasac oko 15 minuta u nekoj manjoj posudi.
U veći sud ste pripremili ostatak brašna i tu u sredinu dodajete kvasac nakon što nadodje i ulje. Umesite prvo malo kašikom, zatim rukama pa prebacite na radnu ravnu površinu . Testo ne treba da bude ni previše mekano i ni previše tvrdo, bitno je da se ne lepi za mesto gde oblikujete krug oklagijom, a ako se lepi dodajte malo brašna. Testo oblikujte što tanje.
Kada ste pripremili testo, premažite ga sa malo sosa od paradajza, stavite malo rendanog sira, seckanih šampinjona i masline. Tako nafilovano testo stavite u zagrejanu rernu na 270 stepeni. Kada kore počnu odozdo i sa strane da hvataju boju, dodajte još malo sosa od paradajza i  rendanog sira (Trapist, kačkavalj, malo parmezana), poredjajte pršut i po malo nakapajte odozgo ulja (Vodite računa da ne preuljite) i  ne zaboravite origano. Vratiti u pećnicu još oko 5 min. da se sir istopi i vaša pizza je spremna.
Prijatno, do sledećeg recepta...

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: