Sunday 31 July 2016

Lovačke šnicle

Potrebno:
500gr.šnicli
2 čena belog luka
1 manji crni luk
2 kašike brašna
kašicica senfa
pola kašičiceslatke mlevene slatke paprike
kašičica soli
malo bibera
peršun
ulje
pola l.vode



Priprema:
Šnicle ispržiti kratko na ulju sa obe strane
toliko tek da dobiju boju i izvaditi ih u tanjir.

U tiganju gde se pržilo meso po potrebi doliti još malo ulja
kako bi upržili kratko, prvo seckani beli i crni luk,a onda i brašno, zatim dolivati po malo
vode mešajući da se ne naprave grudvice, dodati so,biber,mlevenu papriku,senf i
naliti ostatkom vode mešajuci.
Kada ste napravili sos vratite meso u tiganj i
poklopite, da se kuva dok se saft ne zgusne, a meso postane meko.


 Podešavajte temperaturu tako da, vodite računa da vam ne zagori,
već da lagano šnicle krčkaju u saftu.
Lovačke šnicle se pripremaju vrlo brzo, ali je poenta
u dugom krčkanju otprilike oko 2 sata, kako bi meso bilo
meko kao puter.Kada je to gotovo pospite seckani peršun na kraju.
Do sledećeg recepta,Prijatno.

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: