Thursday 21 July 2016

Zapečene testenine u sosu od mlevenog mesa i tikvica

Potrebno:
500gr. testenine
250gr. mlevenog mesa
1 tikvica
1 luk
3 dl. mleka
1dl. vode
1 pavlaka
2 jajeta
1dl. ulja
2 paradajiza
kašiku soli
biber
kašika senfa
2 čena belog luka
svež ruzmarin



Dinstati luk i meso, dodati sveže seckan ruzmarin, senf ,pola rendane tikvice, beli luk, biber, so, pred kraj dodati seckan paradajiz i umutiti brasno i vodu i dodati mesu!
U smesu ubaciti testenine koje ste 2 minuta prokuvali u kipćoj vodi. Tako sjedinjen sos i testenine skinuti sa ringle i izručiti u podmazan pleh. Na to odozgo narendati preostalu polovinu tikvice.
Zatim sve to zaliti umucenim jajima, mlekom i uljem! Možete dekorisati kolutićima paradajiza, origanom ili seckanim peršunom. Zapeci na 270 stepeni u rerni! Uživajte! 

No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: