Porebno:
500gr. mlevenog mesa
1 jaje
1 mali rendani luk
3 kašike prezle
kašičica senfa
so,
biber
pola dl. ulja
500gr. kuvanog paradajza
pola čaše vode
origano prstohvat šećera
Priprema:
500gr. mlevenog mesa
1 jaje
1 mali rendani luk
3 kašike prezle
kašičica senfa
so,
biber
pola dl. ulja
500gr. kuvanog paradajza
pola čaše vode
origano prstohvat šećera
Priprema:
Meso sjediniti sa rendanim lukom, prezlom, jajetom,senfom dodati so, biber i ulje. Oblikovati meso u loptice i poredjati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Staviti u zagrejau rernu na 250 stepeni i peci oko 25 minuta, koliko je potrebno da se uhvati lepa korica na mesu.
Prebaciti ćufte u tiganj u kom ste prvo zagrejali paradajz sos u koji ste dodali pola čaše vode, prstohvat šećera i origano.
Kuvati ćufte dok se sos ne zgusne još oko 20ak. min. Servirajte uz pite krompir! Uživajte! Prijatno!
Staviti u zagrejau rernu na 250 stepeni i peci oko 25 minuta, koliko je potrebno da se uhvati lepa korica na mesu.
Prebaciti ćufte u tiganj u kom ste prvo zagrejali paradajz sos u koji ste dodali pola čaše vode, prstohvat šećera i origano.
Kuvati ćufte dok se sos ne zgusne još oko 20ak. min. Servirajte uz pite krompir! Uživajte! Prijatno!
No comments:
Post a Comment
Komentarišite, pitajte: