Thursday 29 September 2016

Musaka sa pire krompirom


Potrebno:

3 veća krompira
kriška bundeve
1 crni luk 
400g mlevenog mesa
1 svez paradajz
so
biber
ulje



Priprema:


Skuvati krompir i bundevu.


 Kada je skuvano odliti veći deo vode, a ostaviti malo vode u kojoj se kuvao kako bi mogli da napravimo  pire pomoću miksera ili ručne gnjčilice i posoliti.
Propržiti seckani luk sa mesom i dodati sitno seckani paradajz. Kada je meso proprženo dodati so i
biber.


Nauljiti tepsiji i polovinom pripremljenog pirea obložiti pleh,



zatim preko rasporediti meso i odozgo dodati preostali pire krompir.


Peći oko 45minuta  na 250 stepeni, da se gornji sloj pire krompira lepo prosuši. Tad je musaka spremna za serviranje. Prijatno.




No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: