Saturday, 3 September 2016

Domaće tortilje





Potrebno za 8 tortilji:


oko 500g belog brašna
pola malog pakovanja kvasca
pola kašike soli
pola kašike šećera
3 dl.vode
malo ulja



Priprema:

Dobro umutiti kvasac sa 3 dl. vode i  šećerom. Kada umutite kvasac dodajete brašno i so. Mesite
sve dok smesane počne da se odvaja od posude u kojoj mesite. Kada ste umesili ostavite testo dvadesetakminuta da se odmori i naraste.


 Testo stavite na radnu površinu po kojoj ste posuli brašno. Podelite testo na 8 jednakih delova i        svaku jufku oblikujte u lopticu i razvucite oklagijom da bude što tanje.



 Pripremat na malo ulja, najbolje u teflonskom tiganju, da bude pečeno sa obe strane. Potrebno je vrlo  kratko vreme kako bi tortilje bile spremne u tiganju po 3 min. otprilike.


Totriljekasnije možete služiti uz neki umak od sira, čili sos, salatu ili šta god vam padne na pamet...
Videćete tolikosu ukusne i mekane, da vam nikada neće biti teško umesiti testo za njih...Ne mogu se porediti sa kupovnim.


No comments:

Post a Comment

Komentarišite, pitajte: